Hybenkerneolie som kosmetik

Hybenkerneolie anvendes ofte af de store kosmetik producenter som et ekstra blødgørende element. Men hybenkerneolie er så mild og god ved huden, at den sagtens kan bruges i sin rene form.

Hyben olie (eller hybenkerneolie) til kosmetiske formål opnås generelt ved at udtrække olien fra fra en rose med det videnskabelige navn Rosa rubiginosa eller Rosa Canina. I kosmetikindustrien er olien ofte kendt som rosa mosqueta olie. Chile er den største producent af hybenolie, men Rosa Canina findes også i Europa, især Frankrig, og Syd Afrika.

Videnskabelige undersøgelser af dens virkninger på huden, er svære at finde, men det er et ganske populært produkt – ikke mindst i kosmetikindustrien.

Tilhængerne af hyben olie hævder, at det har en fremragende evne til at falme ar (herunder kirurgiske og akne ar), og er også nyttig for strækmærker, rynker (især dem forårsaget af solen) og områder med overskydende pigmentering. Det siges endvidere, at olien synker hurtigt ind i huden, og at kun et par dråber er nødvendige for hver behandling.

Koldpresset hyben olie er efter den mest effektive type, når vi taler om kosmetisk anvendelse, da olien her bevarer langt de fleste af de naturlige ingredienser.

Olien har en rødlig/orange farve.

Det er også vigtigt at skelne mellem rosenolie rosenvand (fremstillet af blomstens kronblade) og hyben olie (fremstillet af frugten). I modsætning til rosenvand, så lugter hybenolie ikke af roser. Aromaen er beskrevet som “jordisk” eller “kaffe-lignende”, men vi mener nu godt man kan dufte bærenes aroma i olien.

Hybenkerneolie fra Chleopatra

100% ren hybenkerneolie

Hybenkerneolie, økologisk – 30ml
Koldpresset og uraffineret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få Gratis E-bog & E-mail Kursus om olie

Download Mini Olie Guiden  gratis i dag og find den olie, der bedst matcher din hud. Du får også et gratis e-mail kursus fra CHLEOPATRA.